Pengakap melatih generasi muda bagi melahirkan individu yang berpotensi dari segi perkembangan fizikal, intelek, sosial dan kerohanian serta bertanggungjawab kepada masyarakat, negara dan masyarakat antarabangsa. Menyertai Pengakap adalah salah satu langkah bijak dan berfaedah dalam hidup. Ia membuka pintu kepada persahabatan baru, memberikan keseronokan, cabaran dan pengalaman berharga yang sukar untuk dilupakan. Blog Pengakap kump 129JB SKTDJ ini mula dibangunkan pada 9 Januari 2010 sebagai satu wadah untuk berkongsi pengalaman tentang dunia pengakap di SKTDJ. Semoga kewujudan blog ini memberi manfaat yang sewajarnya kepada semua pengakap khasnya pemimpin dan pengakap di SKTDJ

"Sekali Pengakap Terus Berpengakap"


KEMBALI KE MENU UTAMA KLIK http://scoutsjb-sktdj.blogspot.com

Lagu Semangat Scouts-SKTDJ

Sunday, September 2, 2012

PROGRAM AMAL KE PUSAT JAGAAN WARGA EMAS NUR EHSAN

Alhamdulilah..Program Amal Di Pusat Jagaan Warga Emas Nur Ehsan telah terlaksana dengan jayanya pada 14 Julai 2012 dengan penglibatan 34 ahli pengakap dan 22 puteri Islam bersama pemimpin pengiring.

Aktiviti ini telah mencapai matlamat dan diharap semua peserta mengambil iktibar dan pengajaran yang sewajarnya..kasihanilah ibubapa kita sebagaimana mereka mengasihi kita sewaktu kecil.

No comments:

Post a Comment