Pengakap melatih generasi muda bagi melahirkan individu yang berpotensi dari segi perkembangan fizikal, intelek, sosial dan kerohanian serta bertanggungjawab kepada masyarakat, negara dan masyarakat antarabangsa. Menyertai Pengakap adalah salah satu langkah bijak dan berfaedah dalam hidup. Ia membuka pintu kepada persahabatan baru, memberikan keseronokan, cabaran dan pengalaman berharga yang sukar untuk dilupakan. Blog Pengakap kump 129JB SKTDJ ini mula dibangunkan pada 9 Januari 2010 sebagai satu wadah untuk berkongsi pengalaman tentang dunia pengakap di SKTDJ. Semoga kewujudan blog ini memberi manfaat yang sewajarnya kepada semua pengakap khasnya pemimpin dan pengakap di SKTDJ

"Sekali Pengakap Terus Berpengakap"


KEMBALI KE MENU UTAMA KLIK http://scoutsjb-sktdj.blogspot.com

Lagu Semangat Scouts-SKTDJ

Sunday, July 1, 2012

KEM PAMERAN DAN JUALAN PENGAKAP


Sempana Hari Terbuka SKTDJ 2012 pada 30 Jun 2012 (Sabtu). Pasukan Pengakap telah mengambil kesempatan mengadakan Kem Pameran dan Jualan Pengakap.

Kem Pameran dan jualan ini telah berjaya memberi pendedahan dan pengalaman kepada ahli pengakap yang berminat untuk menceburi bidang perniagaan kelak. Disamping itu pameran yang dibuat diharap dapat menarik minat semua murid untuk menyertai pengakap disamping menyampai maklumat aktiviti kepada ibubapa.

1 comment: