Pengakap melatih generasi muda bagi melahirkan individu yang berpotensi dari segi perkembangan fizikal, intelek, sosial dan kerohanian serta bertanggungjawab kepada masyarakat, negara dan masyarakat antarabangsa. Menyertai Pengakap adalah salah satu langkah bijak dan berfaedah dalam hidup. Ia membuka pintu kepada persahabatan baru, memberikan keseronokan, cabaran dan pengalaman berharga yang sukar untuk dilupakan. Blog Pengakap kump 129JB SKTDJ ini mula dibangunkan pada 9 Januari 2010 sebagai satu wadah untuk berkongsi pengalaman tentang dunia pengakap di SKTDJ. Semoga kewujudan blog ini memberi manfaat yang sewajarnya kepada semua pengakap khasnya pemimpin dan pengakap di SKTDJ

"Sekali Pengakap Terus Berpengakap"


KEMBALI KE MENU UTAMA KLIK http://scoutsjb-sktdj.blogspot.com

Lagu Semangat Scouts-SKTDJ

Thursday, May 13, 2010

VIDEO KAWAD KAKI PKK

PKK SKTDJ telah menunjukkan minat untuk menganggotai pasukan kawad dan mempelajari kawad statik, kawad dinamik dan kawad formasi.

Berikut adalah contoh video PKK yang boleh dijadikan rujukan dan diharap dengan menonton klip video ini memberi semangat dan membentuk disiplin yang dikehendaki terhadap PKK SKTDJ didalam berkawad.

Latihan kawad akan diadakan pada setiap Rabu dari jam 4-6.oo petang. Kehadiran PKK adalah dengan berpakaian lengkap Pengakap.

Naib Johan Kategori Putera Sek rendah 2009


No comments:

Post a Comment