Pengakap melatih generasi muda bagi melahirkan individu yang berpotensi dari segi perkembangan fizikal, intelek, sosial dan kerohanian serta bertanggungjawab kepada masyarakat, negara dan masyarakat antarabangsa. Menyertai Pengakap adalah salah satu langkah bijak dan berfaedah dalam hidup. Ia membuka pintu kepada persahabatan baru, memberikan keseronokan, cabaran dan pengalaman berharga yang sukar untuk dilupakan. Blog Pengakap kump 129JB SKTDJ ini mula dibangunkan pada 9 Januari 2010 sebagai satu wadah untuk berkongsi pengalaman tentang dunia pengakap di SKTDJ. Semoga kewujudan blog ini memberi manfaat yang sewajarnya kepada semua pengakap khasnya pemimpin dan pengakap di SKTDJ

"Sekali Pengakap Terus Berpengakap"


KEMBALI KE MENU UTAMA KLIK http://scoutsjb-sktdj.blogspot.com

Lagu Semangat Scouts-SKTDJ

Thursday, May 27, 2010

PERJUMPAAN SCOUTS JR KALI KE 6


Tarikh: 26 Mei 2010
masa:4-6 petang
Kehadiran PKK:32 orang
kehadiran pemimpin: 2 0rang.

Perjumpaan seperti biasa diadakan pada minggu ini dimulakan dengan istiadat laung agung dan persetiaan pengakap. PKK terus menunjukkan semangat untuk menimba ilmu-ilmu pengakap.

Pada kali ini, PKK didedahkan pula dengan pergerakan kawad dinamik seperti hormat kehadapan hormat dan pergerakan kebelakang pusing ketika berjalan.Ketika sesi rehat, PKK telah didedahkan dengan lagu baru yang bertajuk Hey Yamko Ramko.

Perjumpaan kali ini juga bertambah meriah dengan kehadiran unit Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) yang mengikut langkah unit PKK mengadakan perjumpaan pada petang Rabu.

No comments:

Post a Comment